Om oss

Naynava är en handikappsförening som vill se ett samhälle där de mänskliga rättigheterna blir lyssnad till och respekterade. Föreningen är ideell och har många områden vi är verksamma inom.
*Vi tillhandahåller tjänster inom hälsa, utbildning, juridik, samhällsorientering och allmänbildning samt fritidsaktiviteter och sociala tjänster.
*Vi har lång erfarenhet att skydda och frigöra individer från våld. Vi är sedan starten specialiserade på att skydda och stärka personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.
*Vi har som syfte att stödja och hjälpa utsatta EU-medborgare i Sverige genom akut nödhjälp, rådgivning och informationsspridning. Vi strävar efter att lyfta gruppens röst och tillvarata deras rättigheter i samhället.
Ett axplock av det vi har stått till tjänst med genom åren: hälsokontroller, tandläkarbesök, psykologbesök, advokatrådgivning, assistans med ifyllande av blanketter, hjälp vid kontakt med myndigheter, tolkning, svenskaundervisning för nyanlända utan UT, arbetsförmedling, bostadsförmedling och samhällskunskap. Föreningen erbjuder även en rad kurser så som matlagning, inlärning av olika instrument, idrott med flera. Utöver det ordnas även utflykter regelbundet, anpassade och formade efter varje målgrupps ålder och förutsättning.
De övergripande uppgifterna på samtliga av dessa mötesplatser är att ge deltagarna medmänskligt stöd, social samvaro, språkträning samt praktisk samhällsinformation.
Har även du ett stort intresse för samhällsfrågor? Är du nyfiken och vill förändra samhället omkring dig till det bättre? Ta då chansen att bli en eldsjäl! Vi hjälper dig. Kontakta oss för vidare information.

MYNDIGHETSKONTAKT -

Är du osäker på vilka rättigheter du har? Behöver du stöd i kontakter med socialtjänsten, skolan, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller en annan myndighet? Flera av våra verksamheter har utbildad personal, ett ombud, som kan hjälpa dig med stöd och vägledning och att få kontakt med exempelvis en myndighet. Du kan också få hjälp att förstå och eventuellt överklaga myndighetsbeslut.
image1

SOCIALA AKTIVITETER OCH UMGÄNGE -

Söker du gemenskap och vänner? Hos oss kan till exempel umgås med andra över en måltid, delta i sociala aktiviteter, läsa svenska, eller åka på kollo på skolloven./DATA kurs,Matlagningkurs,utflykter.
image2

STÖD KRING HÄLSA OCH MÅENDE -

Är du ung eller gammal och kämpar med livet? Är du EU-medborgare eller har uppehållstillstånd i ett annat EU-land men behöver vård? Hos oss kan du få råd och stöd med frågor som rör din hälsa och ditt välbefinnande.
image3


Kontakt

Telefon: +46 790 32 92 10
Email: kontakt@naynava.se
Adress: Gullingeplan 46
                     163 63 Spånga,
                     Stockholm, Sverige

Bankgiro: 5149-1660
Orgnr: 802504-2253

Telefontider

Måndag-Fredag:
        09:00 - 17:00
Lördag:
        10:00 - 14:00
       Söndag: Stängt